2016-11-24 16:23:13

CURIOSITAT: Els gossos també tenen memòria

Un nou estudi publicat a Current Biology mostra que els gossos, com els humans, poden recordar moments, encara que no siguin importants ni rellevants. Aleshores els gossos tenen l’anomenada “memòria per episodis”, que els permet recordar moments específics, llocs, i emocions.

També s’ha demostrat que actuen segons experiències passades, com per exemple, quan es barallen amb el gat del veí, que rarament s’hi tornen a acostar.

L’única cosa que encara no s’ha pogut demostrar del tot és la fiabilitat d’aquesta memòria, ja que no se sap ben bé si realment són capaços de tenir records o si només tenen una “memòria semàntica”, que és la que prové de l’instint de supervivència.

El més important és que cada dia es fan més avenços en el camp de la ciència i sens dubte queden moltes coses per a descobrir del comportament dels animals.


radioflaixbac.cat fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar la vostra experiència de navegació i també per fer tasques estadístiques. Si continueu navegant, entenem que accepteu la nostra Política de Cookies.

Google+