2016-11-04 12:12:26

LLISTA: Les cançons més 'enganxoses' segons la ciènciaA tots ens ha passat que en un moment o altre hem tingut enganxada al cervell una cançó sense que ens la puguem treure del cap i que es va repetint interiorment sense pausa.

Un equip de científics de la Universitat de Londres ha publicat l'estudi Dissecting an Earworm: Melodic Features and Song Popularity Predict Involuntary Musical Imagery des d'on miren de trobar la resposta a què ha de tenir una cançó per a ser enganxosa i, molt important, quines ho són més!

Les característiques que han trobat al respecte són que la cançó ha de ser ràpida, tenir una estructura que generalment vagi de baix cap a dalt i que es vagi repetint unes quantes vegades. També han de tenir alguna sorpresa sonora i intervals concrets, com per exemple uns cors.

L'estudi s'ha basat en una mostra de 3.000 persones que van haver d'escoltar diverses cançons i posteriorment emplenar un qüestionari.

Les nou cançons més enganxoses han estat aquestes:LADY GAGA - BAD ROMANCE
KYLIE MINOGUE - CAN'T GET YOU OUT OF MY HEAD
JOURNEY - DON'T STOP BELIEVIN
GOTYE - SOMEBODY THAT I USED TO KNOW
MAROON 5 - MOVES LIKE JAGGER
KATY PERRY - CALIFORNIA GURLS
QUEEN - BOHEMIAN RHAPSODY
LADY GAGA - ALEJANDRO
LADY GAGA - POKER FACEQuè hi dius? Te les pots treure del cap, tu?


radioflaixbac.cat fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar la vostra experiència de navegació i també per fer tasques estadístiques. Si continueu navegant, entenem que accepteu la nostra Política de Cookies.

Google+